Florin Cîțu: restaurante deschise doar pentru cei vaccinați la incidență mai mare de 6

De Unica.ro, pe

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că, în urma discuțiilor cu Raed Arafat, hotărârea CNSU privind restricțiile impuse după depășire ratei de infectare de 6 la mie să fie modificată.

Modificarea implică ca restaurantele și terasele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență.

„Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea modifica, prin care să permitem activităților economice de acest gen, în special HORECA, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și doar pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență”, a explicat Cîțu, conform Digi24. „Persoanele vaccinate vor putea merge la restaurante dacă cei de acolo sunt vaccinați. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinați”.

Cîțu a spus că există posibilitatea ca măsura să fie extinsă și pentru concerte și alte evenimente. „Bineînțeles, este intenția mea”, a subliniat el. „Ne vom uita la mai multe activități (…) Va decide CNSU”.

Citește și: Medicul Virgil Musta, despre pandemia de COVID-19: „Suntem din nou în al 12-lea ceas”

Citește și: Va fi valabil certificatul verde COVID-19 pentru persoanele vaccinate doar cu două doze?

Citește și: Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Ce restricții urmează să fie introduse

Citește și: Străzile din centrul municipiului București nu vor mai fi pietonale în weekend, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Regulile în vigoare după incidența de 6 la mie arată că activitățile economice se închid la ora 18 în zile de vineri, sâmbătă și duminică. După incidența de 7,5 acestea trebuie închise la 18 toată săptămâna.

Între timp, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România a trimis o scrisoare deschisă guvernului, cerând permiterea desfășurării activităților economice cu ajutorul certificatului verde și renunțarea la măsura de închidere a restaurantelor la ora 18 când incidența depășește 6 la mie.

Reprezentanții HoReCa cer următoarele în acest sens, după cum arată Libertatea: „Pe baza certificatului verde, să se poată intra la restaurante, cafenele, baruri și evenimente, fără să existe vreo corelare cu rata de incidență. Deconectați acest domeniu de rata incidență. Pe lângă faptul că, în continuare, nu există studii concrete care să demonstreze vreo legătură între funcționarea restaurantelor și creșterea cazurilor de îmbolnăvire, avem, iată, acum un filtru decisiv, certificatul digital”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter