O tânără a fost violată, iar avocații i-au sugerat să nu facă terapie

De Oana Savin, pe
O tânără de 24 de ani a fost victima unui vil în urmă cu doi, însă a decis să depună plângere la poliție după un an de la atac. Imediat, avocații i-au zis să nu facă terapie pentru că notițele consilierilor ar putea fi folosite împotriva ei la proces.

Eve Crawford, din Marea Britanie, și-a văzut atacatorul condamnat la doi ani după ce a fost atacată, însă a fost șocată să afle că nu are voie să facă terapie până ce nu se încheie procesul deoarece ar risca să fie create dovezi împotriva ei.

Am raportat crima la un an de când a avut loc și când raportezi o crimă ca aceasta primești un telefon de la o organizație de susținere a victimelor care îți expune mai multe opțiuni”, a povestit tânăra pentru Metro.

Citește și: Roxana Ciuhulescu a născut un băiețel

O doamnă drăguță a stat mult cu mine la telefon pentru a-mi explica ce opțiuni ani și cum mă pot ajuta, și a spus că aș putea face terapie de grup sau singură, ceea ce ar fi fost grozav. Dar m-a sfătuit să aștept până ce cazul se va fi încheiat deoarece avocații pot cere notițele consilierilor pentru a te discredita”, a continuat Eve.

Am fost șocată. Nu înțelegeam exact ce spune, dar și avocații m-au sfătuit insistent să nu merg la terapie”, a subliniat ea.

Eve a mărturisit că din fericire nu a avut probleme psihice, însă alte persoane pe care le-a cunoscut și care au trecut prin aceeași situație au trecut prin momente cumplite în sala de judecată când avocații voiau să îi facă să pară că ei sunt problema, că sunt blonavi psihic și că mint în privința abuzului.

Mă șochează faptul că nimeni nu știe ce se întâmplă și că avocații au acces la lucruri atât de private”, a mai spus britanica.

Atunci, ea a simțit că trebuie să facă ceva în această privință, astfel că a lansat o campanie pentru a opri accesul avocaților la notițele consilierilor în cazuri de viol și agresiune sexuală.

Citește și: Prințesa Charlotte, comentariu pertinent în fața fotografilor

Ba chiar mai mult, a trimis Ministerului Justiției o petiție în care cere acest lucru.

Cum toate astea mi s-au întâmplat mie am simțit că trebuie să fac ceva. Am fost cu adevărat norocoasă că am avut susținere din partea familiei și a prietenilor, așa că nu a fost atât de grav ca în cazul celorlalți (n.r. care nu au parte de suport). Am rămas cu o insomnie oribilă și îmi este teamă să rămân singură și dacă aș fi făcut terapie mai repede simt că aș fi putut trece mai repede peste tot”, a precizat Eve.

Avocații apărării pot cere notițele consilierilor, însă trebuie să ceară permisiunea victimelor mai întâi.

Deși trebuie să îți dai acordul multe victime simt că nu au de ales. Simți că trebuie să faci ceea ce alții îți spun să faci”, a explicat tânăra.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter