Nelu Tătaru vorbește despre posibile noi tulpini de SARS-CoV-2 în România: „Sunt câteva cazuri declarate la noi”

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la nivelul ţării există „câteva” cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, care în acest moment sunt studiate de medici. Se pare că ar fi vorba despre noi tulpini ale SARS-CoV-2.

„Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (…) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (n.r. în România), dar în acest moment le studiem”, a spus Tătaru, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Adelina Pestrițu, mesaj emoționant de pe patul de spital: „Să credeți în coronavirus, el există!”. Prin ce trece vedeta acum

Tătaru a mai spus că ne aflăm în  cea de-a doua fază a primului val pandemic, iar luna septembrie va fi una grea, din cauza începerii anului şcolar, a alegerilor, dar şi a reîntoarcerii românilor din concedii.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (…), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla”, a explicat ministrul Sănătăţii.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter