Nelu Tătaru propune ca anumite categorii de persoane să fie obligate să se vaccineze

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 septembrie 2021, 16:11

Consilier onorific al premierului și fost Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a declarat marți, 14 septembrie, la DigiFM, că vrea să îi propună lui Florin Cîțu introducerea vaccinării obligatorii, sau testarea săptămânală, pentru anumite categorii de persoane din România.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a spus Tătaru, conform digi24.ro

Citește și – Cât sunt taxele la școala privată unde învață copiii Elenei Băsescu

Citește și – El este noul iubit al Lidiei Buble? Cuplul a mers recent în vacanță în Ibiza

Citește și – Teo Trandafir, despre mariajul cu primul soț:”Dacă iubești cu adevărat pe cineva, îl lași să plece!”

Citește și – Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău: „Am fost amenințată, mi s-au cumpărat avocații”

Tătaru a precizat că dacă cei aflați în aceste categorii nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal. Ar fi vorba de angajații din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi. În plus, în această categorie ar putea intra și persoanele vulnerabile – vârstnicii, persoanele cu boli cronice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

Întrebat ce se va întâmpla dacă o astfel de persoană refuză și vaccinarea, și testarea săptămânală, Tătaru a spus că se ia în calcul inclusiv interzicerea dreptului la muncă: „Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter