Nelu Tătaru: A început testarea populației pentru stabilirea gradului de imunizare la infecția cu SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că a început testarea la nivel naţional pentru a se vedea gradul de imunizare a populaţiei la infecţia cu SARS-CoV-2. Rezultatele testării urmează să vină în toamnă.

Citeşte şi: OMS: „Noul coronavirus nu este sezionier! Se transmite în orice anotimp”

„A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie”, a precizat Tătaru, potrivit digi24.ro.

Potrivit ministrului Sănătăţii, testul va arăta cam ce imunizare avem în acest moment şi poate previziona şi  un potențial „val doi”.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu acest virus, cel puţin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experienţă, dar acesta este anul cel mai important şi în virtutea faptului că ne vom obişnui cu acest virus şi în speranţa unui vaccin anul viitor, şi în contextul în care toţi, chiar dacă e ceva nevăzut, am început să ne obişnuim”, a adăugat Nelu Tătaru.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter