Nelu Tătaru: „Litoralul va deveni un focar de COVID-19”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 08 iulie 2020, 17:32

În ultimele săptămâni, românii au luat cu asalt stațiunile de pe litoral și s-au comportat ca și cum pandemia de coronavirus nici nu ar exista. Autoritățile trag un semnal de alarmă în acest sens, anunțând că în foarte scurt timp litoralul românesc ar putea deveni un focar de infecție cu SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că pe litoralul unde se așteaptă o aglomerare în următoarele trei luni pot apărea focare.

Citeşte şi: Coronavirus în România. Bilanțul oficial

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase”, a declarat Nelu Tătaru, prezent la Constanța, potrviti digi24.ro.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter