Ministrul Sănătății, îngrijorat de relaxarea restricțiilor: „Pericolul infectării poate fi și mai mare”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 12 mai 2020, 12:00

Începând cu data de 15 mai, România iese din starea de urgență impusă în contextul pandemiei de coronavirus și intră în starea de alertă. Chair dacă anumite restricții nu vor mai exista, românii trebuie să aibă un comportament responsabil și să continue să ia toate măsurile necesare prevenirii infectării sau transmiterii noului coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a declarat îngrijorat de momentul relaxării deoarece pericolul infectării este încă destul de ridicat.

Citeşte şi: Marcel Vela: „Sunați la 112 dacă persoana de lângă voi nu poartă mască și strănută”

„Mă îngrijorează momentul relaxării, acel moment în care vom avea o reluare a afluenţei de populaţie dintr-o zonă în alta, o interacţiune şi poate o recrudescenţă a transmiterii locale. Dar rămân totuşi optimist în condiţiile în care consider că precauţiile s-au înţeles, distanţarea s-a înţeles, masca în spaţiile închise s-a înţeles, regulile de igienă s-au înţeles şi atunci să sperăm că avem şi un rezultat care să nu ne facă să impunem şi alte restricţii”,a declarat ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.

Teama cea mai mare a ministrului este că oamenii nu vor mai ține cont de nicio regulă după ieșirea din starea de urgență, iar acest lucru va periclita rezultatele obținute până în prezent în lupta împotriva coronavirusului.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Pericolul este la fel de mare, iar în primele zile de după relaxare, poate mai mare. Haideți să gestionăm aceste zile până la relaxare cât mai corect posibil, pentru a rămâne și în primele zile de după relaxare cu anumite precauții. Dacă mergem pe stradă, să stăm un pic la distanță de cineva care tușește. Să nu punem mâna chiar pe balustrada pe care pune mâna cam toată lumea. Sau când intrăm într-o unitate comercială, să stăm la distanță de cel din față. Să nu ne îmbulzim să stăm pe o canapea așteptându-ne rândul în frizerii sau în cabinetele stomatologice, să așteptăm, mai bine, afară. Toate acestea sunt gesturi care ne arată că am înțeles ceva și respectăm anumite reguli. Respectarea acestor reguli ne va da și în zilele următoare un număr de cazuri noi din ce în ce mai puține”, a subliniat Nelu Tătaru.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter