Meteo ANM: Vreme deosebit de rece, ploi și ninsori

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 noiembrie 2021, 13:46

Prognoza meteo ANM nu aduce vești prea bune. Vremea se răcește considerabil și nu vor lipsi nici ploile, vântul puternic, lapovița și ninsorile.

Dacă primele zile ale lunii noiembrie prevesteau o toamnă mai blândă, prognoza meteo ANM arată o vreme deosebit de rece pentru următoarele zile, cu temperaturi sub normalul perioadei. Diminețile vor fi destul de reci, cu valori termice ce pot coborî sub 0 grade.

Meteo ANM: Vreme deosebit de rece și ploi

Vremea se va răci accentuat în partea de sud şi sud-est a ţării, acolo unde vorbim de temperaturi de sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, având în vedere că maximele se vor situa între 6 până la 13 grade Celsius. Miercuri dimineață vorbim de minime între -4 până la +4 grade. Joi şi vineri vorbim de cele mai reci nopți şi dimineți din această lună, a transmis Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3.

Este posibil să consemnăm în depresiunile din Transilvania, joi şi vineri valori de până la -10 grade Celsius. Inclusiv în Capitală sunt aşteptate valori negative -1, -2 grade, posibil mai coborâte în zona preorășenească.

Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie, a mai spus aceasta.

În sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra cantități de precipitații moderate cantitativ, ce vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp, se arată în informarea meteorologică emisă de ANM și valabilă până astăzi, 9 noiembrie, ora 20:00.

Citește și: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian

Cum a slăbit actorul Bogdan Talașman, din „Adela”, 50 kg în șapte luni

Fiica cea mică a lui Mihai Petre a împlinit 3 ani. Cât de frumoasă este Ariana

Ce probleme de sănătate avea Petrică Mîțu Stoian

Lapoviță și ninsori la munte

Totodată, „din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.

În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.”

Ninge și în centrul țării

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a anunțat astăzi că a început să ningă în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita. Se circulă în condiţii de iarnă în aproape toate zonele înalte din sud-estul Transilvaniei.  

Iarna s-a instalat în centrul ţării! În cursul acestei dimineţi DRDP Braşov a acţionat cu 14 utilaje de deszăpezire care au împrăştiat peste 45 de tone de materiale antiderapante în judeţele Harghita, Covasna şi nordul judeţului Mureş, a transmis DRDP Braşov. 

Sursă foto: Shutterstock


   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter