Meteo ANM: Cod portocaliu de ninsori viscolite

De Unica.ro, pe

ANM a emis doă avertizări de vreme severă pentru mai multe zone ale țării. Printre fenomenele meteo înregistrate se numără intensificări ale vântului și ninsori viscolite.

ANM a transmis că în mai multe zone ale țării va ninge viscolit în perioada 28 februarie – 1 martie. Vor fi, de asemenea, intensificări ale vântului, iar stratul de zăpadă va fi unul consistent. Vor fi și probleme de vizibilitate, a mai anunțat Agenția Națională de Meteorologie.

Citește și: Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului a publicat un mesaj anti-război. Ce s-a întâmplat după câteva ore

Papa Francisc l-a sunat pe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ce a vrut să-i spună personal

Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

Cătălin Botezatu, despre stilurile vestimentare vedete ale anului 2022

Cod galben de vânt și ninsori viscolite

În intervalul 28 februarie, ora 10:00 – 1 martie, ora 10:00, ANM a emis un cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite.

În sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol, potrivit ANM.

Până mâine, 1 martie, la ora 10:00, vremea va fi închisă și în București, iar temperaturile vor scădea. Va ninge temporar și se va depune un strat de zăpadă ce va avea în medie 2 – 4 cm.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei de luni, când la rafală vor fi viteze în general de 50….55 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 2..4 grade, iar minimele de -3…0 grade, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza

Meteo ANM: Cod portocaliu de ninsori viscolite

În același interval, este în vigoare un cod portocaliu de ninsori viscolite pentru județele Tulcea și Constanța.

În județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și vor fi precipitații mixte, a mai transmis ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter