Meteo ANM: Cod galben de ploi

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 13 iunie 2022, 15:54

ANM a transmis o avertizare de tip cod galben de ploi, valabilă astăzi, 13 iunie, începând cu ora 12:00.

ANM a anunțat că în intervalul 13 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 22:00, se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe din țară.

Local în zona de munte, în Oltenia, Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp, a transmsi ANM.

Agenția Națională de Meteorologie a mai notat că „manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul țării, cu o probabilitate mai mare în sud și centru.”

În București, pe parcursul zilei de astăzi „vremea va fi caldă, dar vor fi înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.”

Fenomenele meteo severe, tot mai frecvente și mai intense

Meteorologii avertizează că fenomenele meteo severe sunt tot mai dese și mai intense. În primele 12 zile din luna iunie au fost emise 159 de avertizări nowcasting, dintre care două au fost cod roșu, potrivit digi24.

Citește și: Ce este mononucleoza cronică, boala cu care a fost diagnosticat Justin Bieber

LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Răsturnare de situație în cazul despărțirii cuplului Shakira-Pique. Ce dezvăluiri au făcut apropiații lor

Vlăduța Lupău se va muta în curând în noua casă. Cum arată și unde se află

Mai multă căldură în sistem climatic asociată cu o cantitate mai mare de umezeală generează tipuri de fenomene meteo severe specifice acestor condiții, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter