Meteo ANM: Cod galben de ploi

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 02 iunie 2022, 11:15

ANM a emis o avertizare de tip cod galben de ploi, valabilă pe parcursul zilei de joi, 2 iunie.

Conform estimărilor ANM, în mai multe zone din țară se vor semnala fenomene meteo precum ploi torențiale, vijelii și grindină.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Cum și-a început Anamaria Prodan cariera în afaceri

Studiu: băutorii de cafea sunt mai puțin predispuși riscului de a muri devreme

Shakira l-ar fi prins pe Pique înșelând-o. „Se dezlănțuie cu colegii, petrece până dimineața”

ANM: Cod galben de ploi

În intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 2 iunie, ora 23:00 va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În zonele montane, local în Moldova, Transilvania, Maramureș, sudul Banatului și în zona continentală a Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp, potrivit ANM.

Agenția Națională de Meteorologie mai menționează că „astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării.”

Vremea în București

Astăzi, 2 iunie, în Capitală vremea va deveni deosebit de călduroasă după-amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza, însă probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, a mai precizat ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter