Medic român, despre un pacient ajuns în Belgia: „Luase patru bacterii din România. Mirosea! Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 02 februarie 2021, 13:05

Un medic român din Belgia trage un semnal de alarmă cu privire la condițiile în care pacienții sunt tratați în spitalele din România.

Ciprian Isacu este medic în Belgia și își acuză colegii din România că nu au tratat corespunzător un pacient cu arsuri grave care a ajuns, în cele din urmă, sub îngrijirea medicilor dintr-un spital din Bruxelles.

Pacientul a suferit arsuri grave după ce a fost electrocutat la Constanța. Acesta a fost transportat la Iași cu elicopterul și urma să fie trimis în Belgia pentru tratament. După o săptămână de așteptare, zborul spre Belgia a fost anulat din cauza ninsorii, iar a doua zi, după decolarea spre Belgia, aeronava a suferit o defecțiune, iar piloții au hotărât să revină la București, așadar pacientul a mai stat o noapte la Spitalul Floreasca din Bucuești.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Vineri, 29 ianuarie, pacientul a ajuns în Belgia, cu o aeronavă militară. Acesta avea arsuri pe 70% din suprafața corpului. Medicul care îl îngrijeste, Ciprian Isacu, a vorbit despre starea deplorabilă și inadmisibilă în care pacientul a ajuns în spitalul belgian.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a explicat dr. Ciprian Isacu, într-o intervenție prin Skype, pentru Digi24.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter