Ludovic Orban, apel către români: „Renunțați la turismul excesiv în această perioadă”

De Unica.ro, pe

Premierul României, Ludovic Orban, face un apel către români și îi îndeamnă să renunțe, în această perioadă pandemică, la „turismul intensiv în locații unde e aglomerație”.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: „Vom avea un vaccin împotriva noului coronavirus în 2021”

„Nu merg (n.r. în vacanță). I-am îndemnat pe români să meargă în vacanță în România. Avem o țară superbă, sunt atâtea locuri frumoase de văzut. Chiar i-aș sfătui să renunțe la turismul intensiv în locațîi unde e aglomerație. Se pot duce într-o mulțime de locuri frumoase în țară”, a spus șeful Executivului, potrivit Digi24.

Cât despre petrecerile de pe litoral, unde participanții nu au mai ținut cont de măsurile anti-COVID-19, Orban a declarat că a trimis controale acolo, dar nu au fost probeleme.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Culmea e că am trimis controale acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid. Îi anunță cineva din echipele de control, dar și aici se poate lucra astfel încât planul de control să nu fie cunoscut decât de coordonatorul echipei comune care să nu-l împărtășească nimănui. Cred că în perioada aceasta chiar trebuie evitat tipul acesta de distracții, în care sunt aglomerații foarte mari. Putem să le amânăm, tinerii au toată viață înainte. De regulă, tinerii nu sunt afectați, în cea mai mare parte, dar dacă se duc acasă intră în contact cu părinții, cu bunicii, cu unchii, îi infectează pe ei și îi nenorocesc pe ei. Asta nu pot să pricep. Băiatul meu, deși colegii lui s-au dus la Vama Veche, el nu s-a dus cu ei. Nu numai că nu s-a dus cu ei, dar mi-a spus că 14 zile, după ce s-au dus, nu se mai întâlnește cu ei”, a adăugat premierul României.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter