Ne putem infecta cu coronavirus la piscină sau la sala de fitness? Răspunsul microbiologului Alexandru Rafila

De Raluca Vițu, pe

Relaxarea restricțiilor împuse în contextul pandemiei îi va face pe mulți să-și dorească să se reapuce de sport. Așadar, cel mai probabil, cei cei care înainte de începerea pandemiei aveau o viață activă se vor reapuca de înot sau de fitness. Dar este oare sigur să mergi la înot sau la sala de fitness în timpul pandemiei?

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, a explicat că aceste activități nu sunt periculoase cât timp oamenii respectă regulile de igienă și o anumită limită de distanțare socială.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Coronavirusul va deveni sezonier. Românii se vor reîmbolnăvi anual cu Covid-19”

„Apa din piscine este dezinfectată cu clor, așa că înotul este sigur, în principiu. Dar depinde doarte mult de cât de mare este densitatea de persoane într-o psicină. Când înoți mai și expectorezi câteodată și atunci este o problemă. Nu se poate înota cu masca, dar cine știe, poate se vor inventa și măști de protecție pentru apă”, a explicat a explicat Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Rafila a mai adăugat că și în cazul sălilor de fitness lucrurile se vor putea reîntoarce la normal deoarece aparatele sunt distanțate între ele și se pot dezinfecta după fiecare utilizare. Totul, de asemenea, cu condiția ca în săli să nu fie prea multe persoane.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter