Alexandru Rafila: Ultimele restricții care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măștii în interior

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 februarie 2022, 10:49

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în luna martie este posibil să se ajungă la o rată de incidență 1, așa cum s-a întâmplat la jumătatea lunii decembrie 2021. În acest caz, restricțiile s-ar putea ridica rând pe rând.

Într-un interviu pentru Digi24, Alexandru Rafila s-a arătat optimist cu privire la situația epidemiologică din România și crede că în luna martie s-ar putea renunța la certificatul verde, precum și la alte restricții.

Opinia mea este că și scăderea aceasta va fi cel puțin la fel de rapidă ca și creșterea. (…) Avem trei zile de scădere consecutivă care sunt însoțite și de scăderi la nivelul spitalelor. (…) În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi acest document, certificatul digital, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Cu ce meniu l-a așteptat Vladimir Putin pe Emmanuel Macron la Kremlin

Loredana Groza, fotografie topless pe Instagram

Cât costă sandalele pe care Delia le-a purtat de ziua ei

Mama suspectată că și-a maltrat bebelușul în Danemarca, vizitată în închisoare de fratele ei: „Nimeni nu o înțelege, ea nu stăpânește bine nici engleza, daneza nici atât”

Alexandru Rafila: Ultimele restricții care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măștii în interior

Ministrul Sănătății a mai spus că restricțiile se vor ridica gradual, dar ultima va fi legată de purtarea măștii de protecție în interior.

Sper să fie ultimul val care pune probleme majore. (…) Ultimele restricții care se vor ridica, dacă pot fi considerate așa, vor fi legate de utilizarea  măștii în interior.

În rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem să renunțăm și la starea de alertă, care deja se prelungește de aproape doi ani în România. Ne putem gândi că vom putea scăpa de mască chiar și în interior, dar lucrurile trebuie făcute gradual, a punctat acesta.

Cu toate acestea, ministrul avertizează că noi variante ale virsului SARS-CoV-2 pot apărea oricând, însă acestea ar putea afecta doar anumite comunități sau grupuri vulnerabile.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter