Gheorghe Mărmureanu: următorul mare cutremur va avea 8 grade

De Unica.ro, pe
Un posibil mare cutremur care ar putea avea loc în viitor, în România, va fi unul de adâncime și va avea magnitudinea între 7,2 și 7,9 grade, putând să ajungă chiar și la 8 grade, a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, citat de digi24.ro.

Posibilul viitor cutremur despre care vorbește omul de știință ”va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.”

Acest cutremur se va asemăna cu cel din 1802, care a avut magniturdea de 8 grade, dar nu a produs victime. Altfel ar putea sta lucrurile acum, când România este cu totul schimbată, având multe construcții înalte, unele din ele prost făcute, după cum a declarat Mărmureanu.

„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus fizicianul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter