Găinațul, cea mai inedită metodă de a obliga oamenii să păstreze distanțarea socială

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 13:07
Găinațul este cea mai inedită metodă folosită de autoritățile unui oraș din Suedia pentru a obliga oamenii să păstreze distanțarea socială.

Autoritățile din Lund au decis să împrăștie excremente de la găini prin parcul central unde, anul are loc Noaptea Valpurgiei, un eveniment celebrat în toată Scandinavia.

Pentru ca oamenii să fie obligați să respecte distanțarea socială în contextul pandemiei de coronavirus, oficialii au găsit această metodă mai neobișnuită.

Lund ar putea deveni epicentrul răspândirii noului coronavirus în ultima noapte din aprilie”, a afirmat președintele comitetului pentru mediu al consiliului local, Gustav Lundblad, citat de BBC.

Citește și: „Să-mi fac planuri de concediu în această vară?” Răspunsul lui Raed Arafat

Apărând decizia de a împrăștia tone de găinaț în parc, el a spus: „Avem oportunitatea de a fertiliza pământul și în același timp va mirosi urât, astfel încât nu va mai fi atât de drăguț să stai să bei bere”.

Originile Nopții Valpurgiei datează de la celebrările sosirii primăverii susținute de păgâni.

Suedia nu a instituit carantina, însă majoritatea locuitorilor au decis să păstreze distanțarea socială. În această țară numărul de infectați cu noul coronavirus depășește 20.000.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter