Cum va fi vremea de Paște 2021

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 27 aprilie 2021, 12:39
ANM estimează că în următoarea perioada ne vom bucura de o creștere a temperaturilor în toată țara. Însă vremea de Paște 2021 nu va fi tocmai caldă, așa cum ne-am fi dorit. 

ANM a anunțat că vremea va intra într-un proces de încălzire, dar asta doar până în data de 1 mai. De Paște 2021 temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Cum va fi vremea de Paște 2021

În Banat sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, ce se vor situa în jurul valorii de 20 -24 de grade. Minimele vor avea în medie 8 – 10 grade. După 1 mai, maximele vor avea în jur de 19 – 21 de grade, iar minimele în jur de 8 – 10 grade.

Vremea se încălzește și în Crișana, unde maximele vor ajunge la 16 – 22 de grade, iar minimele se vor încadra între 4 și 10 grade. Vremea se va răci ulterior, iar maximele vor coborî până la o medie de 19 grade și minimele se vor încadra în jurul valorii de 8 grade.

În Transilvania, maximele se vor încadra între 20 și 22 de grade, iar minimele între 7 și 10 grade. Pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 mai regimul termic va avea variații
relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade și minime de 6 grade.

În Maramureș, după data de 26 aprilie se va înregistra o medie a maximelor în creștere treptată spre 20 – 21 de grade. Minimele se vor situa și ele în limite normale pentru această perioadă: 9 grade Celsius. Ulterior, vremea se va răci ușor, astfel că, în medie, cele mai mari valori vor fi de 17 – 18 grade, iar cele mai mici de 6 – 7 grade.

Citește și: Cât de mult a slăbit ADDA după ce a fost diagnosticată cu dermografism

Valentina Pelinel și Cristi Borcea se pregătesc să devină din nou părinți: Ea-l mai vrea pe al 10-lea și gata!

Camilla, tribut emoționant pentru Prințul Philip. Ce bijuterie specială a purtat Ducesa de Cornwall în ziua înmormântării

Doinița Oancea și logodnicul ei s-au despărțit: „El este un om extraordinar”

Maxime de 22 de grade în mai multe regiuni

Vă întrebați probabil cum va fi vremea de Paște 2021 și în Moldova. Se va încălzi ușor și în această regiune, astfel că în preajma zilei de 1 mai media valorilor termice maxime va fi de 22 – 23 de grade Celsius. Minimele se vor încadra între 9 și 10 grade. Ulterior, maximele vor scădea până la 19 – 20 de grade, iar minimele până la 7 – 8 grade.

În Dobrogea, maximele ar putea ajunge în jurul valorilor de 21 – 22 grade. Minimele vor atinge în medie 12 – 13 grade. Vremea se va răci după 1 mai, astfel că maximele vor coborî până la 16 – 18 grade, iar minimele până la 9 – 10 grade.

În Muntenia, regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 24 – 25 de grade și de 10 – 11 grade pentru temperaturile minime. Din data de 2 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, astfel că maximele se vor situa în jurul a 19 grade, iar minimele se vor încadra între 7 și 9 grade.

Vremea de Paște 2021 în Oltenia vine cu o medie a maximelor ce poate atinge 24 de grade Celsius. Minimele vor avea în medie 10 – 11 grade. După 1 mai, temperaturile vor mai scădea, astfel că maximele se vor încadra între 18 și 20 de grade, iar minimele între 8 și 9 grade.

Vremea de Paște 2021 la munte

ANM a anunțat și cum va fi vremea de Paște 2021 la munte. Se va încălzi treptat și în zonele montane, astfel că maximele vor atinge 12 grade, iar minimele în jur de 4 grade. Însă, din data de 2 mai, media maximelor va scădea până la 10 grade, iar cea a minimelor până la 2 grade.

Temporar ar putea apărea precipitații sub formă de ploaie, ce pot fi însoțite de descărcări electrice.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter