ANM a prelungit atenționarea meteo. Cod galben de ploi torențiale în mai multe regiuni

De Unica.ro, pe
Ploile nu se vor opri în zilele următoare, iar ANM a prelungit atenționarea meteo. Codul galben de ploi torențiale rămâne în vigoare până mâine, 17 iunie. 

ANM a prelungit atenționarea meteo, astfel că va fi cod galben de ploi torențiale în mai multe regiuni, până mâine, 17 iunie, la ora 10:00. Vremea va fi instabilă și vor cădea cantități însemnate de apă și în zilele următoare, atrag atenția meteorologii. 

Prognoza meteo ANM: Cod galben de ploi

ANM a prelungit atenționarea meteo de tip cod galben pentru ploi torențiale, ce a intrat în vigoare ieri, 15 iunie. Potrivit meteorologilor, până mâine, 17 iunie, ora 10:00, „în centrul și sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.”

Vremea va fi în continuare caracterizată de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, în perioada 17 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 22:00, atrage atenția ANM

„În sudul, estul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp”, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie. 

Citește și: Un bărbat transgender a născut două fetițe. El și-a ascuns sarcina spunând că are burtă de la bere

Speak și Ștefania au implinit patru ani de relație: „Nu ne așteptam să ajungem până aici”

Cine va prezenta Vorbește lumea după plecarea Lorei

Margherita de la Clejani, după un incident jenant din trecutul ei: Voi face o grevă și scandal peste tot!

Vremea în București

Vremea va fi în general instabilă și în București, până la finalul săptămânii. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale
vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși în medie 10…20 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 27 de grade, iar cele minime între 14 și 16 grade„, potrivit ANM. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter