Meteo ANM: Cod portocaliu de ploi abundente

De Unica.ro, pe
Vremea se menține ploioasă, arată prognoza meteo ANM. Până în data de 2 iunie ne vom confrunta cu manifestări de instabilitate atmosferică în aproape toată țara. Meteorologii au emis două atenționări de vreme severă, de tip cod galben și cod portocaliu. 

Prognoza meteo ANM arată instabilitate atmosferică temporar accentuată. Experții au emis mai multe alerte de ploi însemnate cantitativ, iar până în data de 2 iunie, vremea nu dă semne de îmbunătățire. 

Meteo ANM: Cod portocaliu de ploi abundente

În intervalul 31 mai, ora 15:00 – 1 iunie, ora 21:00, ANM a emis un cod portocaliu pentru ploi abundente. Regiunile vizate sunt județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța, unde se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50 – 70 l/mp.

De asemenea, în intervalul 31 mai, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00, prognoza meteo ANM arată că „în majoritatea regiunilor vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.”

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp”, mai atrag atenția meteorologii. 

Citește și: Oana Zăvoranu, adevărul despre divorțul de Pepe: „Eu nu l-am mai iubit”

Instagram versus realitate: Cum arată Jennifer Lopez în costum de baie la 51 de ani

Oana Zăvoranu, declarații surprinzătoare despre Oana Roman

Brad Pitt, surprins flirtând cu actrița Andra Day la gala premiilor Oscar 2021

Atenționare meteo ANM: Cod galben de ploi

În intervalul 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00 este în vigoare o atenționare meteo ANM de tip cod galben. În această perioadă, „în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.”

De asemenea, „în Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.”

ANM mai menționează că „în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.”

Prognoza meteo ANM pentru București

Vremea în București va deveni rece pentru această perioadă a anului, anunță ANM. În intervalul 31 mai, ora 10:00 – 2 mai, ora 10:00, în Capitală cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de apă, în general, de 15…20 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade, ușor mai coborâtă, spre 9 grade, în noaptea de marți spre miercuri.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter