Cum își vor petrece românii sărbătorile de iarnă în vreme de pandemie

De Unica.ro, pe
Un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie arată cum s-a schimbat viața românilor în vreme de pandemie. Anul acesta, sănătatea și dispariția virsului sunt cele mai dorite cadouri de Crăciun. 

Potrivit unui sondaj IRES, peste 60% dintre românii chestionați au spus că își vor petrece sărbătorile de iarnă acasă, doar cu persoanele care locuiesc în aceeași gospodărie. Un sfert vor primi în vizită prieteni sau rude, iar 5% spun că vor merge ei în vizită, în special tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Dintre cei care vor primi anul acesta musafiri, cei mai mulți îi vor avea drept oaspeți pe membri ai familiei extinse, 1 din 5 va primi prieteni, 9% vecini, iar 4% colegi de muncă.

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

7% dintre respondenți vor petrece Crăciunul singuri. La această categorie, cei mai mulți sunt vârstnici, cu vârsta de peste 65 de ani. 6 din 10 români vor primi colindători, 42% vor merge la biserică și 26% vor avea musafiri. 7% spun că vor merge la colindat la familie sau la prieteni.

85% dintre români spun că vor prepara un meniu special de Crăciun, iar 84% vor împodobi bradul, potrivit Digi24.

Ce cadouri își doresc românii de Crăciun

1 din 10 români spune că își dorește sănătate sau să dispară pandemia. 15% spun că nu doresc nimic. Printre alte cadouri preferate în acest an se numără: îmbrăcăminte (6%), parfum (5%), telefon (5%), ceas (4%), diverse electrocasnice (3%) sau un autoturism (3%).

Citește și: Decor de poveste la o grădină zoologică. S-au folosit peste 3 milioane de beculețe

1 din 2 români spune că pandemia de COVID-19 i-a afectat planurile pentru Crăciun, iar 43% dintre participanții la studiu susțin că le-au fost afectate planurile pentru Revelion.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter