Şcolile din toată ţara vor fi închise începând de miercuri

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 12:01

Update ora 19:00: Şcolile din toată ţara vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână. Perioada va fi prelungită dacă va fi nevoie. Decizia premierului Ludovic Orban vine la propunerea reprezentanţilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul Învățământului, Monica Anisie, declarase luni dimineața că nu există motive pentru a închide școlile.

Sunt doar patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus, iar doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. „Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a declarat Monica Anisie, conform libertatea.ro.

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a anunțat luni că urmează să se ia o decizie cu privire la închiderea școlilor, în  contextul crizei de coronavirus din România.

Marcel Vela, ministrul interimar de Interne, a declarase că vor fi suspendate toate cursurile din orice școală dacă în respectiva unitate de învățămând apare un caz de coronavirus.

Citeşte şi: Coronavirus în România. Al 15-lea caz în țară, al doilea în București

„Vizavi de suspendarea cursurilor în școli, acest lucru va fi analizat în ședința de mâine (luni, n.r.). Ca să fiu mai exact, e decisă o măsură împreună cu doamna ministru și colegii din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala. M-ați întrebat de școli la plural și am spus că acest lucru va fi decis mâine. Dar să știe populația că dacă apare un singur caz într-o școală – și anunțul e și pentru directori, prefecți, comitete județene – se suspendă cursurile în întreaga școală”, a spus Vela, potrivit mediafax.ro.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre perioada de vârf a coronavirusului. La ce să se aștepte românii de Paște

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus și ea, luni dimineață, închiderea şcolillor şi a grădiniţelor din Bucureşti pentru a previne răspândirea cazurilor de coronavirus.

“Cel puțin pe raza municipiului București, școlile și grădinițele trebuie închise pentru a limita, pe cât posibil, răspândirea coronavirusului”, a declarant Firea.

Raed Arafat propusese, de asemenea, închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020.

Când începe școala după vacanța de vară? Structura an scolar 2020-2021

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter