Cod roșu de fenomene extreme în 9 județe

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 05 februarie 2020, 13:26
ANM a emis, miercuri dimineață, două avertizări cod roșu de fenomene extreme, valabile în nouă județe.

Primul cod intră în vigoare la orele 18:00 și este valabil până joi dimineață la ora 08:00.

Potrivit Administrației naționale de Meteorologie, o mare parte din țară este vizată de viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h cu vizibilitate redusă spre zero.

Zonele vizate sunt: zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău. În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

Cel de al doilea cod roșu de vânt puternic și viscol este valabil de la orele 22:00. Acesta va expira tot joi dimineață, la ora 08:00.

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ. Zonele afectate sunt județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

Nici Capitala nu este ferită de zăpadă, pentru această zonă fiind emisă o avertizare cod portocaliu ce va intra în vigoare la ora 17:00.

Meteorologii anunță că în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Cod roșu de fenomene extreme în 9 județe

Sursă foto: Shutterstock, ANM

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter