Ce se va întâmpla în noaptea de Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 decembrie 2020, 15:55
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat cum vor decurge lucrurile în România în noaptea de Revelion. Autoritățile nu vor înăspri restricțiile, dar nici nu le vor relaxa. 

Secretarul de stat Raed Arafat susține că autoritățile nu vor modifica restricțiile pentru gestionarea epidemiei de COVID-19, spre nemulțumirea celor care sperau să poată organiza totuși evenimente în noaptea de Revelion. De asemenea, circulația persoanelor va fi interzisă între orele 23 și 5 dimineața, chiar și în noaptea dintre ani.

Citește și: Raed Arafat, despre sărbătorile în familie: „mergem în vizită cu mască, stăm foarte puțin și plecăm”

Ce avem voie să facem în noaptea de Revelion

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus că nu vor exista concerte sau petreceri în noaptea de Revelion: “Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor. Sunt convins că unii vor coborî în faţa blocului, dar va trebui să fie cu masca, pentru că asta este regula în spaţiul public. Dar nu petreceri şi nu concerte şi aşa mai departe. Acest lucru se ştie că nu va fi posibil”, a spus acesta, potrivit Digi24.

Citește și: Filme de Crăciun: top 20 de filme pe care să le vezi anul acesta

Secretarul de stat în MAI le-a recomandat și celor care și-au plănuit să petreacă noaptea de Revelion în pensiunile și hotelurile din stațiunile montane „să ducă mâncarea în cameră” și să sărbătorească acolo trecerea în noul an.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter