Ce părere are Klaus Iohannis despre „paşaportul de vaccinare”: „Este pur și simplu inacceptabil”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 ianuarie 2021, 17:45
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este în plină desfășurare în întreaga lume. Pentru că vaccinul nu este obligatoriu, mai multe state s-au gândit la un „paşaport de vaccinare” pentru cei care vor să călătorească fără probleme în pandemie. 

Danemarca a anunțat că lucrează la un certificat digital care să ateste vaccinarea și care le va permite cetățenilor să călătorească oriunde doresc. Printre statele Uniunii Europe care iau în considerare obligativitatea unui „paşaport de vaccinare” se numără și Grecia.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul statelor membre UE.

Citește și: Primele doze de vaccin anti-COVID de la Moderna au ajuns în țară

Ce părere are Klaus Iohannis despre „paşaportul de vaccinare”

Președintele României, Klaus Iohannis nu vede însă cu ochi buni această inițiativă.

Citește și: Etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. Cine va fi imunizat

„Personal, nu consider că e o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare, care este pur și simplu inacceptabil. Cred că trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar el trebuie folosit pentru motive medicale, să se știe când a primit prima doză, când urmează a doua.

Să folosim aceste certificate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, declarat președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter