De ce nu trebuie spălată carnea de pui înainte de a o găti

De Unica.ro, pe

Medicii din britanici avertizează populația să nu mai spele carnea crudă de pui înainte de a o găti deoarece aceasta obicei duce la creșterea risculului de intoxicații alimentare.

Expertii în nutriție avertizează că spălarea cărnii de pui răspândește bacteria campylobacter pe mâini, pe suprafețele de lucru, pe haine, cât și pe echipamentul de gătit.

În urma unui sondaj online, la care au participat 4500 de adulți din Marea Britanie, s-a constatat că 44% dintre aceștia spălau carnea înainte de preparare, iar doar 28% dintre ei nu știau că păsările de curte sunt principala sursă a bacteriei. Cu toate acestea, 90% auziseră de infecțiile cu salmonela și E.coli.

Citeşte şi: Saramură oltenească de pui, rețeta lui Horia Vârlan

Oamenii credeau că prin spălare, microbii și bacteriile sunt îndepărtate.  Dar nu este așa. Campylobacter reprezintă cea mai comună formă de intoxicație alimentară din Marea Britanie.

Simptomele intoxicației alimentare sunt: diaree, dureri de stomac, crampe, febra și o stare generală de rău. De cele mai multe ori, persoanele infectate sunt bolnave pentru câteva zile, dar există cazuri în care simptomele se transformă în probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv sindromul de intestin iritabil și sindromul Guillain-Barre, o afecțiune gravă a sistemului nervos.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Spălatul cărnii crude de pui este o practic des întâlnită. Le recomandam oamenilor să nu o mai spele și încercam să îi facem să conștientizeze riscul acestei bacterii. Campylobacter este o problemă serioasă. Aceasta poate cauza boli grave”, a explicat Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency, din Marea Britanie, potrivit food.ndtv.com.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter