Un câine a fost infectat cu coronavirus. Primul caz de transmitere al virusului de la om la animal

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:07

Un câine din Hong Kong a fost plasat în carantină după ce analizele efectuate asupra sa au indicat infectarea animalului cu noul coronavirus. Se pare că acesta ar fi primul ca de transmitere a virusului de la om la animal, potrivit specialiștilor.

Cazul a fost investigat de experții de la Organizația Mondială a Sănătății pentru a se stabili dacă animalul, din rasa Pomerian, a s-a infectat de la stăpânul său purtător de coronavirus sau dacă a luat virusul de pe o suprafață contaminată.

Citește și Coronavirus în România. Al șaselea un caz confirmat

Reprezentanții OMS susțin că, momentan, nu există dovezi care să susțină ipoteza conform căreia animalele pot fi infectate cu 2019-nCoV. Cu toate acestea, testele făcute animalului pentru depistarea coronavirusului au ieșit pozitive. Animalul nu prezintă simptome specifice și are o stare de sănătate bună. Autoritățile recomandă proprietarilor să nu intre în panică, conform theguardian.com.

“Proprietarii nu trebuie să se alrameze și să-și abandoneze animalele de companie. Este foarte important ca fiecare deținător de câini sau pisici să acorde o atenție deosebită igienei și să nu-și sărute animalele”, au spus autoritățile din Hong Kong.

Câinele a fost testat de mai  multe ori, iar analizele vor continua până când rezultatul va ieși negativ.

sursa foto – 123rf.com

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter