Balerină din România, premiată la gala Olivier Awards 2018

De Oana Savin, pe
Francesca Velicu, o tânără balerină din România, a fost premiată, duminică seara, la Londra, în cadrul galei Olivier Awards, în cadrul căreia au fost decernate cele mai prestigioase trofee atribuite de industria teatrală din Marea Britanie.

Românca a fost premiată pentru rezultate excepţionale în arta dansului (categoria Outstanding achievement in dance) graţie evoluţiei sale din spectacolul de balet „Le Sacre du Printemps”, creat de celebra coregrafă Pina Bausch şi pus în scenă de English National Ballet.

Citește și: 13 vedete care au făcut dans și balet înainte să devină celebre

Francesca s-a născut în Bucureşti şi a studiat la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Capitală. A urmat apoi cursuri la Academia de Balet Bolshoi din Moscova, iar din anul 2016 locuieşte la Londra, unde dansează în spectacolele realizate de compania English National Ballet.

Citește și: Mica balerină care vrea să cucerească lumea mare a baletului

Gala Olivier Awards 2018, prezentată de actriţa Catherine Tate, a fost organizată duminică seară la Royal Albert Hall din Londra. Înfiinţate în 1976, premiile Olivier sunt considerate cele mai prestigioase trofee atribuite de industria teatrală din Marea Britanie. Aceste recompense, echivalentul britanic al Tony Awards – decernate în Statele Unite pentru spectacolele puse în scenă pe Broadway -, sunt atribuite în fiecare an de Society of London Theater şi celebrează, de asemenea, reprezentaţiile de operă şi de balet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter