Avertizare ANM: Cod portocaliu de averse torențiale

De Unica.ro, pe

După caniculă urmează o perioadă cu averse torențiale, vijelii și grindină, avertizează ANM. Meteorologii au emis mai multe alerte de tip cod galben și portocaliu de vreme severă.

Schimburile maselor de aer de la foarte cald la rece duc la schimbări bruște de fenomene meteo și de temperatură. Astfel, după caniculă și disconfort termic accentuat, va urma o perioadă instabilitate atmosferică, potrivit ANM.

Avertizare ANM: Cod galben de averse torențiale

Atât pe parcursul zilei de astăzi, 6 august, cât și mâine, 7 august, până la ora 10:00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, după cum au anunțat meteorologii.

Local în estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Citește și: Andrei Ștefănescu are o nouă iubită? Solistul și fosta soție au divorțat în septembrie 2020

În ce relații sunt Mihaela Rădulescu și Elan Schwartzenberg după 13 ani de la divorț

Mihai Bendeac, mesaj pentru Cătălin Măruță: „Te rog eu, nu mă mai suna, nu mă mai hărțui. Mă duc la poliție!”

Fiul fostului fotbalist Michael Ballack a murit la 18 ani

Cod portocaliu de vreme rea

De la ora 10:00 a intrat în vigoare și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va prelungi până mâine, 7 august, la ora 10:00.

În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp, a anunțat ANM.

Vremea se va răci și în București

În intervalul 6 august, ora 10:00 – 7 august, ora 10:00, vremea în București se va răci față de intervalul anterior.

Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 4…6 l/mp, cu probabilitatea ca în unele cartiere să fie și de 15…20 l/mp. Noaptea cerul va deveni variabil. Temperatura maximă va fi de 29…31 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

E clar că ceea ce au avertizat specialiștii încă în urmă cu 20,30 de ani – faptul că climatul planetei se va schimba – e un fapt real pe care îl trăim aproape zilnic, a transmis expertul climatolog Simona Andrei la Digi24.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter