Avertizare ANM! Cod galben de ploi abundente și vânt puternic în aproape toată țara

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 octombrie 2020, 09:17
Iarna pare din ce în ce mai aproape în România. Vremea continuă să se răcească accentuat, iar vântul puternic și ploile abundente apar tot mai des în prognoza meteo. ANM a emis pentru astăzi o avertizare de tip cod galben pentru aproape toată țara. 

Doar două județe din vestul țării nu sunt cuprinse în avertizarea meteo de tip cod galben emisă de ANM pentru astăzi, 13 octombrie 2020. În rest, în celelalte regiuni vor cădea ploi abundente, iar vântul va sufla cu putere.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

ANM. Cod galben de ploi abundente și vânt puternic

În intervalul 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00, „vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100 – 130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55 – 65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70 – 80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp”, a anunțat ANM.

Meteorologii notează că astăzi „vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.”

Vremea ANM în București

Astăzi în București vremea se va răci și vântul va sufla cu putere. „Cerul va fi mai mult noros, iar din orele amiezii vor fi averse și descărcări
electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 5 și 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 55 – 65km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade”, se arată pe site-ul ANM.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter