Atenționare meteorologică ANM: Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite

De Unica.ro, pe
Vremea s-a mai încălzit, însă continuă să fie capricioasă. ANM a emis o atenționare meteorologică de tip cod galben pentru vânt puternic și ninsori viscolite. 

Atenționare meteorologică ANM. După temperaturi extrem de scăzute, vremea s-a mai încălzit, iar valorile termice au ajuns la medii normale pentru această perioadă. Însă, anumite zone din țară continuă să fie afectate de fenomene meteo extreme. Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite pentru anumite regiuni.

Atenționare meteorologică ANM: Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite

În intervalul 17 februarie, ora 22:00 – 18 februarie, ora 14:00, „în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, a anunțat ANM

Meterologii mai atrag atenția că ninsori, în general slabe cantitativ se vor semnala și în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40 – 50 km/h vor fi și în sud-vestul țării.”

Vremea în București

În intervalul 17 februarie, ora 22:00 – 18 februarie, ora 8:00, în București vremea se va încălzi semnificativ față de nopțile trecute. Minimele vor ajunge la valori termice apropiate de cele normale în această perioadă și se vor încadra între -3 și -1 grad. Trecător va ninge slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. 

În intervalul 18 februarie, ora 8:00 – 18 februarie, ora 14:00, există probabilitatea de precipitații mixte. Maximele vor avea în medie 5 – 6 grade, valori normale pentru această perioadă a anului. 

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter