Atenționare ANM: Cod galben de ploi în 28 de județe

De Unica.ro, pe

ANM a emis o atenționare meteo de tip cod galben de ploi, valabilă astăzi, 31 mai, în 28 de județe.

ANM a avertizat că în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 22:00, în mare parte din țară se vor semnala averse torențiale și vijelii.

Meteo ANM: Cod galben de ploi

ANM a anunțat că „în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h) și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp”.

De asemenea, Agenția Națională de Meteorologie a mai menționat că astfel de manifestării meteo se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Alina Sorescu, noi detalii despre divorțul de Alexandru Ciucu

Fiul Mihaelei Rădulescu a absolvit liceul în America. „NOI suntem mândri!”

Claudia Pătrășcanu, primele imagini cu apartamentul din Constanța

Vremea în București

Chiar dacă vremea continuă să se încălzească în Capitală, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 22:00.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelie (viteze de 55…60 km/h) și averse (8…10 l/mp, izolat peste 15 l/mp). Temperatura maximă va fi de 29… 30 de grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter