Atenționare ANM: Cod galben de vânt puternic

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 noiembrie 2021, 15:47

ANM a emis o atenționare de tip cod galben de vânt puternic, valabilă din această seară, 3 noiembrie 2021. De asemenea, meteorologii atrag atenția că în unele zone vor cădea ploi moderate cantitativ.

Vântul va sufla cu putere în mai multe regiuni, a anunțat ANM, care a emis un cod galben ce intră în vigoare în această seară, ora 20:00, și este valabil până mâine, 4 noiembrie, ora 23:00.

ANM, cod galben de vânt puternic

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, „în zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.”

Vânt puternic va fi și „în județul Caraș-Severin, iar din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (03 / 04 noiembrie), treptat vântul se va intensifica și în județele Timiș, Arad și Bihor, cu rafale de 55…70 km/h.”

ANM atrage atenția că „pe parcursul zilei de joi (04 noiembrie) intensificări temporare ale vântului vor fi local în nordul, centrul și estul țării, cu viteze de 45…55 km/h.”

De asemenea, prognoza meteo emisă de meteorologi arată că în intervalul 4 noiembrie, ora 20 – 6 noiembrie, ora 10,  „în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane aferente va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.”

Citește și: Mesajul lui Natanticu despre Bianca Drăgușanu și sora ei, foste concurente în Asia Express: „Ele nu se…”

Alexandru Salaman, „Șopârlă” din fosta trupă Animal X, divorțează după șase ani de căsnicie

Cum a slăbit actorul Bogdan Talașman, din „Adela”, 50 kg în șapte luni

Anamaria Prodan, adevărul despre relația cu Dan Alexa, la o lună după anunțul divorțului de Reghecampf

Prognoza meteo pentru București

În București temperaturile cresc treptat și se anunță vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

În intervalul 4 noiembrie, ora 8:00 – 5 noiembrie, ora 8:00, „valorile termice vor continua să crească, situându-se peste cele normale datei. În prima parte a zilei și din nou noaptea vor fi nori joși și posibil ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.”

În intervalul 5 noiembrie, ora 8:00 – 6 noiembrie, ora 10:00, vremea va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii noiembrie.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului și a doua parte a nopții când vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter