ANM, prognoză specială pentru București! Cum va fi vremea

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 11 martie 2019, 13:30
ANM a emis o prognoză specială pentru Municipiul București. Meteorologii ne spun cum va fi vremea pentru acestă perioadă.

Dacă până acum prognozele speciale emise de ANM venea cu vești proaste, de data aceasta meteorlogii aduc vești cât se poate de bune. Aceștia spun că în zona Capitalei, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o maximă ce se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Datele sunt valabile până diseară la ora 20. După ora 21 cerul va fi variabil, cu înnorări și condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 40… 45 km/h.

„Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, deși temperatura aerului va scădea ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în prima parte a zilei, cu viteze la rafală în general de 45… 55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade” se arată în mesajul transmis de ANM.

În țară, lucrurile nu stau chiar așa de bine. La munte, s-a emis un cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite la peste 1800 m.

„Vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80… 90 km/h, iar în zona înaltă, mai ales a Carpaților Orientali și Meridionali, se vor depăși 100… 120 km/h. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50… 60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60… 70 km/h”, mai spus meteorologii. 

Cof protocaliu de vânt puternic, cu rafale de 110… 130 km/h, trecător 140 km/h, este și în județele Județul Buzău: Lopătari, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Mânzălești, Bisoca, Sărulești, Chiliile.

Intensificări ale vântului se vor observa și în județele Cluj, Brașov, Alba, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Avertizările sunt valabile până la ora 16.00.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter