ANAF ia cu asalt nunțile: Mirii, somați să declare cât le plătesc fotografilor și muzicanților

De Oana Savin, pe
ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări pentru declararea relațiilor economice avute în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, ce le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și restaurant.

Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este între 2.000 și 5.000 de lei.

Vă solicităm informaţii despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăţi Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-aţi avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile şi religioase”, este solicitarea ANAF din documente trimise tinerilor căsătoriți.

Mai mult, sunt cerute nume și date de contact ale persoanelor și firmelor care le-au oferit servicii de fotografie sau filmare, formaţiilor sau persoanelor care s-au ocupat cu muzica şi ale restaurantului unde a avut loc nunta şi li se aminteşte că declaraţiile sunt date „sub sancţiunea faptei de fals în declaraţii, prevăzută de art 326 din Codul Penal”.

Inițiativa ANAF de a trimite astfel de cereri de informații este recentă și aplicată generalizat la nivelul țării, nefiind doar un demers punctual.

Citește și: Un turist a primit amenzi pentru viteză de 48.000 dolari, în doar patru ore

Citește și: Avertisment ANCOM: Cei care folosesc aceste telefoane riscă amenzi usturătoare

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter