Programul restaurantelor pentru nunți și botezuri, prelungit cu două ore

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 iunie 2021, 16:22
Premierul Florin Cîțu a anunțat că, la propunerea Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), Guvernul a acceptat să prelungească programul restaurantelor în cazul evenimentelor private, cum ar fi nunți și botezuri. 

Prin Hotărârea nr. 36 din 03.06. 2021, evenimentele private de genul nunților și botezurilor se vor putea desfășura într-un restaurant până la ora 02:00.

La propunerea CNSU, a fost aprobat în ședința de Guvern ca evenimentele private, de tipul nunților și botezurilor etc. să poată fi desfășurate în restaurant până la ora 02:00, prelungindu-se astfel programul restaurantelor doar pentru evenimente private, cu două ore”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

Citește și: Drama lui Mircea Solcanu după operația pe creier: Trăiesc din pensia de handicap şi sunt aproape surd

Oana Zăvoranu, adevărul despre divorțul de Pepe: „Eu nu l-am mai iubit”

Cristina Cioran, emoții în trimestrul al doilea de sarcină. „Mi se pare incredibil”

Tatăl cântăreței Elena Gheorghe, acuzat că a refuzat să însoțească un cortegiu funerar. Ce spune preotul Gheorghe

În ce condiții vor putea fi organizate nunțile, botezurile și alte evenimente private

Începând cu 1 iunie 2021, Guvernul a decis să permită organizarea nunților, botezurilor și a altor evenimente private, în anumite condiții.

„Evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani”, se arată în Hotărâre.

De asemenea, „organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.”

Autoritățile au anunțat că vor fi verificate astfel de evenimente pentru a vedea dacă regulile sunt respectate, iar în caz contrar vor existat sancțiuni.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter