Copilul lui Meghan Markle, urmărit de fiscul american

De Oana Savin, pe
Viitorul copil al lui Meghan Markle, care va avea și cetățenie americană, va trebui să plătească taxe în Statele Unite ale Americii. Astfel, autoritățile americane vor avea acces la conturile private ale Familiei Regale britanice.

Statele Unite au ceva unic printre națiuni, un sistem de taxare bazat pe cetățenie. Astfel că, Meghan fiind cetățean american, va fi taxată”, a explicat David Treitel, fondatorul American Tax Returns Ltd, companie de consiliere privind taxarea pentru expanții americani, citat de CNN.

Această lege prevede va inspectorii privind taxarea să examineze averea regală a prințului Harry și a lui Meghan, dar și veniturile bebelușului lor.

Copilul are o mamă cetățean al SUA și acel copil, fată sau băiat, care va veni pe lume în următoarele săptămâni, va fi automat cetățean al Statelor Unite. Nu există un precedent în care un cetățean american să fi făcut parte din Familia Regală. Așa că nimeni nu s-a mai aflat în această situație până acum”, a precizat Treitel.

Meghan, în calitate de cetățean american, va fi obligată să completeze un formular privind taxele și să informeze cu privire la conturile sale din străinătate, bunuri de peste 200.000 dolari și cadouri ce valorează peste 15.797 dolari, indiferent dacă se află sau nu în posesia lor și indiferent de țara în care locuiește.

Astfel, ducesa de Sussex ar putea fi nevoită să declare bunuri precum verigheta dăruită de Regina Elisabeta a II-a, din aur galez din Colecția Regală, diamantul din inelul ei de logodnă ce face parte din colecția de bijuterii a Prințesei Diana, precum și cadourile primite la nuntă.

De asemenea, Meghan și Harry vor trebui să declare casa în valoare de câteva milioane de dolari, Frogmore Cottage din Windsor, unde s-au mutat.

Regina și consilierii săi vor trebui să se gândească dacă îi dăruiesc lui Meghan o diademă, dacă copilul va folosi o jucărie de argint ce a fost folosită de Regina Victoria, cât valorează acest lucru? Care este valoarea? Cât trebuie raportat în SUA? Este o întrebare grea”, a arătat Treitel.

Singura modalitate de a evita plata taxelor în SUA ar fi ca Meghan să renunțe la cetățenia ei americană. Însă, chiar și așa, copilul ei va fi supus sistemului de taxe până la vârsta de 18 ani. Astfel, până la majorat, acesta va fi nevoit să declare bunurile și veniturile de peste 2.100 de dolari.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter