Alexandru Rafila, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: „E total absurd. Așa va creşte riscul răspândirii infecţiei”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 02 aprilie 2021, 15:43

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dr. Alexandru Rafila, este de părere că închiderea magazinelor la ora 18.00 acolo unde rata de incidenţă depăşeşte 7,5 la mie este o măsură „stupidă, total absurdă”.

„Restricţii stupide, precum cea cu închiderea magazinelor cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. (…) E total absurdă. Duce la creşterea riscului răspândirii infecţiei. Înghesuiala pe care o regăsim între cinci şi şase duce la favorizarea transmiterii infecţiei, nicidecum la limitarea transmiterii ei. (…) Mă întreb de ce au fost introduse aceste măsuri. Sigur, alte tipuri de măsuri, cum ar fi utilizarea măştii sau vaccinarea, le susţin, pentru că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil”, spune prof. dr. Rafila, citat de Mediafax.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Conform reprezentantului OMS, restricţiile impuse în această perioadă trebuie ridicate treptat, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

„Dacă poţi organiza un anumit tip de activitate prin testarea celor care participă trebuie să o faci. Faci un pilot şi vezi dacă există consecinţe. Ulterior, dacă există rezultate favborabile, extinzi la întregul sector. Nu poţi să stai implacabil să aştepţi ca lucrurile să se întâmple şi să spui că singura soluţie e închiderea totată a tuturor activităţilor. Nu este un răspuns, ci doar o derobare de responsabilitate”, a mai spus Rafila, adăugând că elevii ar trebui să revină la școală la începutul lunii mai.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter