Alertă meteo ANM. Cod portocaliu de viscol și cod galben de ninsori viscolite

De Unica.ro, pe
ANM a emis o alertă meteo de vreme severă în mai multe județe ale țării. Este cod portocaliu de viscol și cod galben de ninsori viscolite. De asemenea, până joi, 28 ianuarie există o informare meteorologică pentru intensificări ale vântului. 

Alertă meteo ANM în mai multe județe. Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă, precum și un cod galben de ninsori viscolite.

ANM. Cod portocaliu de viscol

Astăzi, 27 ianuarie, până la ora 21.00 este în vigoare un cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă. Vizate sunt județele Constanța și Tulcea.

„Vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70 – 80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m” – a anunțat ANM

Citește online gratuit numărul de februarie al revistei Unica

Alertă meteo. Cod galben de ninsori viscolite

Codul galben de ninsori emis ieri a fost prelungit până în data de 28 ianuarie, ora 10.00.

„În Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității” – potrivit meteorologilor. 

Informare meteorologică ANM

Până mâine dimineață, ora 10:00, în regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50 – 60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55 – 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75 – 85 km/h și va fi viscol.”

De asemenea, meteorologii atrag atenția că în centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă.”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter