Alertă ANM! Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină

De Unica.ro, pe
Meteorologii de la ANM aduc vești proaste pentru următoarele zile. Vremea se va răci și se vor semnala ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în mai multe regiuni ale țării. 

În vara lui 2020, trecerea rapidă de la o vreme călduroasă la una caracterizată de ploi și alte manifestări ale instabilității atmosferice nu mai este o surpriză. De fenomene meteo extreme vom avea parte și în zilele ce urmează, când ANM a emis mai multe atenționări de vreme rea.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Începând de astăzi, 18 august, ora 18.00 și până mâine, 19 august, la ora 13.00, intră în vigoare un cod portocaliu de vreme severă.

„În Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și, pe arii restrânse, 50 – 70 l/mp”, anunță ANM

De asemenea, meteorologii au anunțat și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în același interval de timp, pentru Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp„, spun meteorologii. 

„Până joi seara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor”, au mai comunicat specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter