Alertă ANM: Cod galben de ninsori în mai multe regiuni

De Unica.ro, pe

ANM a emis o atenționare de tip cod galben pentru ninsori însemnate cantitativ, în mai multe zone ale țări. Informarea este valabilă începând cu această noapte. 

ANM a anunțat că ninsorile se vor întoarce în mai multe regiuni, începând din această seară. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, valabil în intervalul 6 aprilie, ora 23:00 – 7 aprilie, ora 18:00 și o informare meteo valabilă în perioada 6 aprilie, ora 21:00 – 8 aprilie, ora 10:00. 

Informare meteo ANM

„Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15… 20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte” se arată în informarea ANM

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă a anului în toată țara. Temperaturile vor fi preponderent negative pe timp de noapte. 

„Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă” mai notează ANM. 

Citește și: Carmen Brumă, îngrijorată pentru fiul ei: „Am fost foarte paranoică”

Actorul britanic Paul Ritter a încetat din viață la 54 de ani

Fiica Oanei Roman, întâlnire emoționantă cu bunicul ei, Petre Roman

S-a confirmat. Nelu Ploieșteanu a murit de COVID-19

Alertă ANM: Cod galben de ninsori în mai multe regiuniCod galben de ninsori

În intervalul 6 aprilie, ora 23:00 – 7 aprilie, ora 18:00, „în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50… 60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80… 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m” atrage atenția Agenția Națională de Meteorologie. 

Vremea în București

În municipiul București, în intervalul 6 aprilie 2021, ora 21:00 – 7 aprilie 2021, ora 9:00, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile pe timp de noapte se vor încadra între 3 și 6 grade.

De mâine dimineață vremea se va răci accentuat. Maxima va fi de 7 – 9 grade, sub media normală a acestei perioade. Minimele vor scădea până la -2… 0 grade. Pe timp de zi se pot înregistra averse. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață și brumă.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter