Agenția Națională a Medicamentului, avertisment asupra unei creme de pe piață

De Oana Dinu, pe
Agenția Națională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a anunțat că un produs cosmetic aflat pe piață conține alte substanțe decât cele declarate.

Crema, promovată sub eticheta de produs cosmetic obținut din produse naturale, conține de fapt ”substanțe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific” și urmează să fie retrasă de pe piață, iar ulterior distrusă, conform Mediafax.

ANMDM asupra faptului că acest produs nu ar mai trebui folosit sau achiziționat pentru că ar putea avea un efect dăunător sănătății.

„Crema a fost notificată ca şi produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens”, se arată într-o informare a Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

„Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis” era folosită pentru tratarea afecțiunilor dermatologice, cum ar fi alergii, pete, ciuperci, acnee, dermatoze, diferite forme de psoriazis, eczeme mixte sau arsuri.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter