Pericol pentru bolnavii cronici din România! Medicamentele vitale, inexistente în farmacii

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 25 martie 2020, 11:18

În România, medicamentele vitale pentru bolnavii cronici sunt din ce în ce mai greu de găsit. Mulți dintre pacienți și-au făcut stocuri de medicamente acasă, lăsându-i pe alții fără tratamentele vitale.

În acest moment, în pericol se află cei care au probleme cu glanda tiroida și bolnavii de diabet de tip II.

„Am primit mai multe sesizări în ultimele săptămâni cu privire la lipsa metforminului din farmaciile din România. (…) Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 II în cea mai mare parte sunt persoane vârstnice care dacă nu îşi iau tratamentul ajung la un dezechilibru glicemic”, susține unul dintre reprezentanții Federaţiei Asociaţiilor Diabetici din România.

Citeşte şi: Motivul pentru care tot mai mulți oameni suferă de diabet

„O astfel de situaţie nu e de dorit niciodată, dar în contexul pandemiei cu COVID-19 lipsa accesului la medicaţia de bază poate fi catastrofală, pentru că în această perioadă accesul la servicii medicale de specialitate este limitat”, menționează Societatea Naţională de Medicina Familiei, potrivit mediafax.ro.

Persoanele cu afecţuni ale glandei tiroide se află și ele în pericol din cauza lipsei medicamentelor esenţiale.

„În contexul pandemiei cu coronavirus pentru că foarte multe ţări se vor aproviziona suplimentar sau vor fi probleme de disponibilitatea materiei prime, toată această criză se poate accentua”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, Dragoș Damian.

Criza medicamentelor din România este și o consecință a cumpărăturilor făcute în exces de români în farmacii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter