Azi se sărbătoresc 100 de ani de la inventarea pralinelor

De Diana Zagrean, pe

Astăzi se împlinesc 100 de ani de inventarea pralinelor de către Jean Neuhaus. Află ce bomboane de ciocolată au fost primele din lume, în ce context au fost inventate şi cum arăta prima cutie.
Istoria bomboanelor de ciocolată a fost scrisă în urmă cu 100 de ani, de către Jean Neuhaus. În 1912 acesta inventează prima ciocolată umplută la dimensiunea de „o muşcătură” și o numește „pralină”. Succesul a fost imediat.
Trei ani mai târziu, în 1915, Jean Neuhaus, împreună cu soția sa Louise Agostini, crează cutia de ciocolată, o cutie cu panglică de cadou pentru a proteja pralinele și pentru a asigura un aspect plăcut produselor. Aceasta a devenit cadoul de ciocolată de lux prin excelență! Până atunci ciocolată era vândută în simple cornete de hârtie, chiar și în Belgia, patria lor.
„Misiunea noastră este de a ajută fiecare client să aleagă dintr-o gamă largă de sortimente de ciocolată, într-o ambianță eleganță. Ambalajul proiectat cu grijă, inovarea continuă și atmosferă caracteristică a magazinelor sunt toate elemente cheie ale experienței unui client la noi”, a explicat Ioana Andrei Managing Partner Neuhaus.
Azi se sărbătoresc 100 de ani de la inventarea pralinelor

Pralinele sunt fie creaţii noi, inventate potrivit trendurilor şi cerinţelor din partea clienţilor fideli, fie tradiţionale, care se prepară chiar şi 75 de ani mai târziu după reţetele originale. De la arome exotice, cum ar fi violetele sau biscuiţii amaretto, la crème clasice, de caramel, şampanie sau cognac, pralinele au devenit în timp un simbol al iubirii, un semn de mulţumire, o atenţie politicoasă sau un moft delicios.
Un alt moment cheie în istoria pralinelor este reprezentat de două nunți regale: în 1959 și 1960, nunta Prințului Albert cu Paola și a Regelui Baudouin cu Fabiola. Pentru a marca ocazia, Neuhaus și soția lui au creat patru noi praline denumite după familia regală, care se găsesc şi astăzi în magazine.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter