10 curiozități despre John F. Kennedy Jr. Fiul fostului președinte SUA ar fi împlinit 62 de ani

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Vineri, 25 noiembrie 2022, 15:20

John F. Kennedy Jr., mai cunoscut sub numele de JFK Jr., a fost fiul unuia dintre cele mai cunoscute cupluri politice din lume: președintele și prima doamnă John și Jackie Kennedy. JFK Jr. a participat la înmormântarea tatălui său când a împlinit 3 ani și și-a petrecut o mare parte din viață în vizorul presei, ca membru al uneia dintre cele mai puternice dinastii ale Americii.

De la salutarea sicriului tatălui său în copilărie până la viața rapidă strălucitoare din Manhattan, glamourul și tragedia vieții lui JFK Jr. au captivat imaginația a milioane de oameni. Iată 10 curiozități despre John F. Kennedy Jr, moștenitorul dinastiei politice Kennedy.

John F. Kennedy Jr. s-a născut la 2 săptămâni după ce tatăl său a fost ales președinte

JFK Jr. s-a născut la 2 săptămâni după ce tatăl său, John F. Kennedy, a fost ales președinte și cu exact 8 săptămâni înainte de a prelua mandatul. Avea o soră mai mare, Caroline, și ulterior a avut un frate mai mic, Patrick, care a murit la 2 zile după naștere.

Născut în prima familie a Americii, JFK Jr. a trăit la Casa Albă de mic copil. Cea de-a treia zi de naștere a coincis cu înmormântarea tatălui său, după asasinarea acestuia care avusese loc cu câteva zile înainte.2

Prima scrisoare în funcție a președintelui Lyndon B. Johnson a fost către JFK Jr.

Pentru mulți, una dintre imaginile de durată ale asasinarii lui JFK a fost fiul său care îi saluta sicriul la înmormântarea sa. Succesorul lui JFK, Lyndon B. Johnson , a scris prima sa scrisoare, atunci când a fost pus în funcție, către JFK Jr., spunând că tânărul „ar putea fi întotdeauna mândru de tatăl său”, scrie HistoryHit.

A arătat un interes pentru politică în adolescență

De-a lungul educației sale, JFK Jr. a folosit interesul presei pentru el și familia sa pentru a evidenția anumite cauze. El a călătorit în Guatemala în 1976 pentru a vizita consecințele unui cutremur și, ulterior, a fondat un grup de discuții cu studenții, axat pe probleme de justiție socială, inclusiv apartheid și drepturile civile, invitând ambasadorii ONU să vorbească pe această temă.

I-au trebuit 3 încercări pentru a promova examenul de barou din New York

După ce a petrecut câțiva ani lucrând în dezvoltare, JFK Jr. a ajuns să lucreze ca asociat pentru o firmă de avocatură din Los Angeles. În 1989, a obținut o diplomă în drept de la Facultatea de Drept a Universității din New York, dar ulterior a picat examenul de barou din New York de două ori, promovând a treia încercare. Dacă ar fi eșuat din nou, ar fi fost în imposibilitatea de a servi ca procuror în Manhattan, ceea ce a făcut între 1990 și 1994.

A vrut să fie actor

Actoria s-a dovedit a fi una dintre pasiunile lui JFK Jr., dar i s-a interzis să o urmeze ca o carieră de către familia sa, care a considerat-o nepotrivită ca profesie. Cu toate acestea, el a apărut pe scenă și pe ecran de câteva ori în roluri minore, deseori în fața unui public numai pe invitații.

A fondat o revistă numită George

În 1995, Kennedy și prietenul său Michael Berman au fondat o revistă lunară de stil de viață, numită  George. Kennedy și-a propus să acopere politica într-un mod accesibil, distractiv, scriind o rubrică a editorului și intervievând colaboratori asorți.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Cu toate acestea, Kennedy și Berman s-au trezit cu diferențe editoriale majore, blocați într-o luptă pentru putere. Berman și-a vândut partea din George  și a plecat. Plecarea sa din revistă a înregistrat o scădere semnificativă a vânzărilor. Revista sa pliat în 2001, la doar 2 ani după moartea lui JFK Jr.

A rămas un democrat de-a lungul vieții

În ciuda faptului că nu a candidat personal pentru o funcție sau nu a fost implicat în politică, Kennedy și-a prezentat unchiul, Ted Kennedy, la Convenția Națională Democrată din 1988 și a susținut și a făcut campanie pentru alți membri ai familiei sale care candidează pentru o funcție politică. Aparițiile sale în campania electorală au fost întâmpinate în mod constant cu o primire călduroasă.

Căsătoria lui John F. Kennedy Jr. cu Carolyn Bessette

După ce s-a întâlnit cu o serie de femei pline de farmec, JFK Jr. s-a căsătorit cu Carolyn Bessette, un publicist senior pentru Calvin Klein, în septembrie 1996. Nunta a generat o atenție uriașă a presei, iar perechea a fost urmărită de paparazzi. Lui Bessette i-a fost greu să facă față faimei și presiunii pe care a deveni membru al familiei Kennedy le-a adus cu ea.

Citește și: Caroline Kennedy. Cum arată singurul copil în viață a lui John F. Kennedy

A murit într-un accident de avion în 1999

Pilot calificat, JFK Jr. își ducea soția și cumnata lui Martha’s Vineyard din New Jersey în 1999, în drum spre o nuntă în Massachusetts: avionul nu a mai sosit.. Resturile și bunurile au fost găsite plutind în Oceanul Atlantic, iar după o căutare la adâncime, trupurile tuturor celor 3 aflați la bord au fost recuperate de pe fundul oceanului. Kennedy era încă legat de scaunul pilotului. Ancheta a constatat că prăbușirea a avut loc din cauza „erorii pilotului”, posibil din cauza unei forme de dezorientare spațială.

Circumstanțele morții sale au dat naștere unor teorii ale conspirației

La acea vreme, mulți au citat moartea lui Kennedy ca un alt exemplu al așa-numitului „blestem Kennedy”. În anii următori, au fost dezvoltate teorii ale conspirației, inclusiv una de către grupul de extremă dreaptă QAnon.

Crezând că JFK Jr. și-a falsificat propria moarte în 1999, adepții QAnon s-au adunat în Dealey Plaza (locul asasinarii lui JFK) în noiembrie 2021. Acolo, au așteptat întoarcerea lui JFK Jr., crezând că el va ieși din ascunzătoare și îl va anunța pe Donald Trump la președinție.

Sursă foto: Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter