Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/single.php on line 52

ISU, recomandări privind avertizările meteo din București

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 06 mai 2019, 12:32

Meteorologii ANM au emis o prognoză meteo specială, privind vremea rea din zilele următoare. Pentru siguranța noastră în timpul fenomenelor meteo extreme, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a făcut câteva recomandări.

Pentru ca fenonemele meteo extreme să nu ne ia prin surprindere, este bine să știm cum să ne protejăm în caz de vijelii, furtuni sau chiar tornade. Veștile rele primite de la meteorologii pentru zona Capitalei au pus în alertă atât bucureștenii, cât și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF).

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru București, caracterizată prin averse cu caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. Pentru siguranța populației, ISU face câteva recomandări pe pagina oficială de Facebook, menite să ne protejeze de intemperii.

Recomandări ISU în cazul fenomenelor meteo extreme

Bucureștenii sunt sfătuiți de ISU să își ia câteva măsuri de protecție în cazul producerii fenomenelor meteo prognozate pentru următoare perioada in Capitală.

* Întrerupeți activitățile în aer liber;
* Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
* Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
* Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate.

„Suntem pregătiți, însă și populația trebuie să se pregătească și aici sfatul nostru este să se adapteze condițiilor care vor apărea, care sunt mai aproape de condiții de iarnă decât cele de vară. Cei care urmează să circule în zonele montane să-și readapteze vehiculele pentru condițiile de iarnă”, a spus Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), conform Libertatea.

Pentru a fi primi avertizări preluate de la ANM, românii își pot descărca aplicațiile DSU și RO-ALERT. Acestea vor fi emise acolo unde va fi nevoie, pe zone specifice.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter