Concert rock în Barcelona, în plină pandemie. Imagini incredibile cu mii de spectatori

De Unica.ro, pe
Un concert al trupei rock spaniole Love of Lesbian care a avut în Barcelona a adunat într-o sală de spectacol 5.000 de oameni. Aceștia au făcut teste rapide și au purtat măști de protecție. 

Palau Sant Jordi din Barcelona a găzduit în weekend-ul care a trecut un concert al trupei rock spaniole Love of Lesbian, la care au participat 5.000 de oameni. Organizatorii au ales un spațiu închis pentru a vedea cât de mare este rata de infectare cu noul coronavirus la un eveniment de acest gen.

Aceștia au pus la dispoziția spectatorilor, în prețul biletului, un test rapid pentru COVID-19, dar și măști de protecție. În sala au intrat doar cei care au fost testați negativ și a fost o singură regulă: purtarea măștii de protecție.

Evenimentul a fost monitorizat de o echipă de epidemiologi care au vrut să vadă cât de eficiente sunt măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronovarius, aflate în vigoare în aproape toată lumea.

„Acesta este un alt mic pas către a putea organiza concerte și evenimente culturale în timpul pandemiei”, a declarat dr. Boris Revollo, un medic implicat în studiu, potrivit Digi24.

Specialiștii vor analiza rata de infectare în cazul celor 5.000 de oameni care au participat la un concert în comparație cu rata de infectare în rândul populației generale.

Citește și: Ce salarii au Răzvan Simion și Dani Oțil, prezentatorii „Neața cu Răzvan și Dani”

Prima reacție a lui Răzvan Simion după ce Dani Oțil a anunțat că va deveni tată

Femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida a avut un complice

Gabriela Prisăcariu, primele declarații despre sarcină. Modelul nu are voie să facă sport

Concert cu 500 de oameni, niciun caz de COVID-19

Tot în Barcelona, în decembrie 2020 a fost organizat un concert-experiment, cu aproape 500 de oameni și anumite măsuri sanitare, pentru a vedea cum pot fi reluate astfel de evenimente, fără răspândirea cazurilor de COVID-19. Atunci au fost testați negativ 1.000 de oameni, cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, însă numai 500 dintre ei au participat la concert.

În cele cinci ore petrecute în sală, spectatorii s-au bucurat, sub supravegherea unor epidemiologi, de muzica a două formații rock spaniole și mixajul a doi DJ.

Cei care au vrut să consume băuturi au avut la dispoziție o cameră specială. La fel și fumătorii. În urma acestei experiențe, nimeni nu s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

La niciun concert nu a fost nevoie de distanțare socială, dansul și înghesuiala au fost permise.

Intră în GALERIA FOTO să vezi mai multe imagini de la concert.

Sursă foto: Profimedia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter