Cazul fetiței din Vaslui care mergea flămândă la școală a impresionat o lume întreagă

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Luni, 15 octombrie 2018, 17:15
Cazul Roxanei, fetița de 9 ani din localitatea vasluiană Pușcași, care mergea la școală flămândă și visa la un piure cu carne a impresionat o lume întreagă. La familia din Pușcași au ajuns ajutoare din toată țara!

Roxana mai are trei fraţi, iar unul dintre ei a abandonat şcoala tocmai din cauza sărăciei. De altfel, fetiţa de 9 ani recunoaşte că nu de puţine ori mergea flămândă la şcoală şi fără pachet. Tatăl copiilor este bolnav, iar mama este cea care duce greul familiei. Singurele venituri ale familiei sunt alocaţiile şi ajutorul social, în total 800 de lei pe lună.

Cazul Roxanei a stârnit un val impresionant de solidaritate

Gest de solidaritate pentru Roxana

Iniţial, patronul unui restaurant din Vaslui a îndeplinit dorinţa celei mici, donând familiei mai multe produse alimentare, printre care şi cele dorite de fetiţă. Gestul a fost urmat ulterior şi de reprezentanţii Episcopiei Huşilor, care au trimis familiei mâncare şi i-au donat şi o sumă de bani. A doua zi după prezentarea cazului, Asociaţia Casa Share din Iaşi a anunţat că va construi o casă familiei Roxanei: „Asta înseamnă pentru mine o sărbătoare: să nu laşi un copil flămând. Roxana voia să mănânce pâine cu piure şi biscuiţi! O să primească mai mult: o casă nouă până de Crăciun. Aşa îl simt eu pe Dumnezeu în sufletul meu! Luni (15 octombrie) săpăm fundaţia la Casa Share 19”, a anunţat Bogdan Tănasă, cel care coordonează proiectul „Casa Share”. Încă de la primele ore ale dimineţii, reprezentanţii Casei Share au ajuns la Puşcaşi, cu un buldozer. Noua fundaţie a casei a început a fi săpată în curte, anunță Adevarul.ro

Planul casei pentru Roxana

Sursă: Adevarul.ro

Sursă foto: Captură Știrile Pro Tv/ Facebook

Citește și: Povestea fetiței din Vaslui care merge flămândă la școală

Nu are mâini și picioare, dar învață la o școală normală. Impresionanta poveste a unei fetițe din Vaslui

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter