Cele mai eficiente sfaturi pentru a rămâne mereu tânără

De Revista Unica, pe

Ştim că îmbătrânirea este inevitabilă, însă putem diminua semnele ei cu puţin ajutor. Iată cele mai eficiente sfaturi, pentru „a ţine timpul în loc“.
Cred că niciun lucru minunat din lumea asta nu se obţine cu una, cu două. Aşa cum ridurile nu pot dispărea doar prin aplicarea ocazională a unei creme, fie ea şi din cele mai preţioase ingrediente. De aceea, pe lângă folosirea produselor cosmetice, e esenţial să respecţi câteva reguli simple:

1. Poartă ochelari de soare cu protecţie UVA pentru zona ochilor, pentru a evita strângerea ochilor, una din cauza ridurilor.

2. Dormi cele opt ore pe noapte. Pielea, sănătatea şi acuitatea mentală se vor îmbunătăţi considerabil cu un somn suficient. Abilitatea pielii de a se repara singură e uimitoare în timpul somnului! 

3. Evită să dormi pe-o parte. Această poziţie favorizează umflarea feţei, dar şi cutele care, în timp, pot deveni linii de expresie şi riduri. Dormi pe spate oricând e posibil, dar mai ales când trebuie să arăţi perfect.

4. Adaugă antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali în dietă. S-a demonstrat că antioxidanţii (din ceai verde, rodii) neutralizează radicalii liberi, iar acizii graşi (se găsesc în peşte,  seminţe) sprijină repararea celulară, au proprietăţi anti-inflamatorii şi ajută la menţinerea hidratării epidermei.

5. Alege pentru machiaj produse hipoalergenice, testate dermatologic. Fii atentă ca fondul de ten să fie noncomedogen, pentru a nu încărca porii (risc de acnee), să nu aibă parfum (iritant pentru tenul sensibil) sau parabeni.

6. Exfoliază pielea corect. Alege produsele potrivite pielii tale. Folosind prea multe cosmetice abrazive sau aplicându-le des sau foarte intens, pielea devine sensibilă ori se irită. La polul opus, dacă nu îl exfoliezi, tenul va deveni tern şi predispus la acnee.

7. Hidratează cu generozitate tenul şi gâtul cu o cremă de noapte pe bază de acizi alfaidroxi sau retinol. Nu folosi aceste creme în timpul zilei, pentru că pot spori sensibilitatea pielii la razele UVA sau UVB. 

8. Alege produse cosmetice pe bază de colagen, pentru zona vulnerabilă din jurul ochilor, pentru că acest ingredient combate semnele îmbătrânirii cauzate de stres şi poluare.

Nu ieşi din casă fără să aplici o cremă hidratantă cu FPS 15, pe care să o laşi să intre în piele 20 de minute înainte de aplicarea machiajului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter