Cortul pentru îmbrățișări, soluția inventivă găsită de un cămin de bătrâni în pandemie

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 martie 2023, 12:32

În pandemie, îmbrățișările cu cei dragi au devenit un lux, însă un cămin pentru vârstnici a găsit o soluție pentru a readuce acest simplu gest în viețile oamenilor.

Este vorba despre un cămin de bătrâni din statul Colorado, din Statele Unite ale Americii. Acolo, un cort de plastic a fost special amplasat pentru a permite îmbrățișări în pandemie între vârstnici și cei dragi lor, care vin să îi viziteze. Ideea a venit de la un ONG, după cum relatează agenția de presă Associated Press, citată de Libertatea.

Lynda Hartman (75 de ani) nu și-a putut atinge soțul, pe Len, timp de opt luni. Acesta din urmă are 77 de ani și este internat la azil din cauză că suferă de demență, iar Lynda nu a mai putut avea grijă de el. Cortul pentru îmbrățișări le-a oferit posibilitatea celor doi soți să aibă un moment doar al lor, despărțiți de un strat de plastic foarte subțire. „Chiar aveam nevoie de acest lucru”, a zis femeia. „A însemnat foarte mult pentru mine și a trecut mult, mult timp”.

Citește și: Fără măști și distanțare socială: cum a reușit o insulă de lângă Marea Bitanie să scape de COVID-19

Un reprezentant al ONG-ului care a venit cu această idee a spus mai multe despre cum a pornit totul: „Când am început să planificăm asta și apoi să instalăm cortul, nu eram sigură că acel plastic o să-ți permită să simți îmbrățișarea. Dar în unele cazuri mi-au dat lacrimile, a fost o situație foarte specială pentru familiile noastre”.

Importanța acestor corturi pentru îmbrățișări a fost subliniată de o membră a ONG-ului: „Vezi cum li se relaxează corpul și fețele atunci când au parte de contact fizic, ceea ce e o nevoie umană de bază. Iar în aceste centre, ei duc oricum lipsă de astfel de momente, deoarece nu sunt alături de familiile lor”.

Foto: Libertatea

Vezi şi cum poți să înfiinţezi un ONG!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter